marți, iunie 20, 2006

"Telefonul anului"


Astept cu nerabdare aparitia lui Qtek 9600, cunoscut mai nou ca HTC TyTN. Pda-ul se remarca prin multitudinea de facilitati de care dispune, printre cele mai importante (pt mine) fiind: suportul pentru retele umts si hsdpa, a touchscreenului ( consider ca aceasta facilitate n-ar trebui sa lipseasca niciunui telefon - P900 fan speaking), procesorul puternic Samsung de 400Mhz (desi as fi preferat ceva pe la 500-600Mhz, vezi Qtek 9000), acumulator generos Li-Po de 1350 mAh, si nu in ultimul rand, dimensiuni si greutate mai mici decat ale monstrului Qtek 9000. Apreciez ca au pus pe el o camera decenta de 2.1Mp, admit insa ca m-as fi putut lipsi de acest capriciu. Un lucru care m-a deranjat intotdeauna la telefonul meu a fost si este viteza de procesare, cpu de 156Mhz nu prea isi face treaba cand e solicitat de un program RAMofag precum Opera. Ma astept ca aceste probleme sa dispara la TyTN.
Btw, Softpedia anunta ca telefonul va fi disponibil incepand cu iulie 2006 in reteaua de distributie a operatorului O2 la pretul de 300Eu pt un contract de 2 ani. Daca pretul este real, in cateva luni sper sa devin posesorul unei asemenea minunatii.
Ce vreau sa fac cu el? Pai dupa ce o sa-l upgradez cu un card de minim 1GB, vreau sa-l folosesc pt filme, muzica, mailuri, surfing (in principal), si de ce nu, pt administrarea calculatorului personal. Aaa, sa nu uitam: server de streaming video cu TV tunner instalat acasa + server de ssh sau vnc pentru schimbarea posturilor TV.
Rezultatul: te uiti la ce program vrei tu (meL meciurile Stelei, Romaniei sau ale altor formatii, atunci cand sunt la serviciu). Home made mobile Tv/Video on demand;|).
In orice caz TyTN se poate dovedi un instrument f util administratorilor de retea, instalarea unui client ssh/ftp transformandu-l intr-un veritabil PC.
Sa nu-i uitam nici pe oamenii de afaceri care se vor putea bucura de suportul pt fisiere word, excel prin pachetul Office preinstalat. Alte programe esentiale ce n-ar trebui sa va lipseasca ar fi: un player mp3, un pdf reader si eventual un winzip/winrar.
Asa ca daca vrei un telefon, ia-ti P990i, daca esti un pda fanatic pune mana pe un HTC TyTN. Merita!

PS: Sa inceapa revolutia hsdpa!

Niciun comentariu: