vineri, ianuarie 04, 2008

Bucurestiul de alta data

Iata postul unui domn (in varsta) despre cum arata si se simtea Bucurestiul in acele vremuri frumoase, perioada interbelica:


O varianta veche a cluburilor din Bucurestiul zilelor noastre:


"Nascut in Bucuresti in anul 1925 am trait Bucurestiul anilor 30 in multe privinte cu aspectul pe care l-a avut aratat in aceste poze. Bucurestiul era un oras cu iz occidental, dar si oriental, era o imbinare intre est si vest. Viata era tumultoasa, piete bogate, restaurante, hanuri tipice romanesti, teatre, bulevarde frumoase, diminetile umblau oltenii cu cosurile lor cu branzeturi si zarzavaturi, laptarele aduceau acasa laptele, painea Gagel venea in fiecare dimineata prospat iesita din cumptoare, in fiecare toamna avea loc la piata obor MOSUL, sarbatoarea recoltelor, la care venea si regele cu suita sa. Dar, di pacate erai si perioada aparitiei unor organizatii politice, cu asasinate si teroare. Insa, aspectul Bucurestiului avea un flair aparte."




Cateva cuvinte despre Bucuresti si istoria lui gasiti aici. Si bineinteles o imagine a unei terase dragute, observati ca toti domnii purtau palarie. Nu prea mai vezi asa ceva azi:

2 comentarii:

Unknown spunea...

I am a descendant of the Gagel family from Bucharest. Can you tell me what you refer to when you mention "Gagel" on your site?

Thank you.

James Gagel

jgagel@jgagel.com

Anca spunea...

it's a name of a bread...